/, O atletici/Atletika u vreme korone

Atletika u vreme korone

By | 2020-11-18T21:12:06+00:00 November 5th, 2020|Blog, O atletici|Comments Off on Atletika u vreme korone

Biciklistička tura #1

Atletika u vreme korone je ono o čemu ćemo pisati u ovom postu. Situacija sa korona virusom uticala je i na naš rad i na treninge. Podelili smo decu u manje grupe i sve dok je vreme dozvoljavalo, trenirali smo napolju, na stadionu na svežem vazduhu. Početkom novembra, kada je sat pomeren za jedan sat unazad i dan postao kraći, uveli smo neke od termina u sali. Naravno, ostao nam je i dovoljan broj termina napolju, za rad na svežem vazduhu.

Pešačka tura #1

Moramo vam reći da su brojnije bile grupe koje su trenirale napolju. To nas je radovalo, jer deca napolju imaju bolje uslove za rad i treninzi su kvalitetniji.

Uveli smo pešačenja vikendima i obišli smo Simobreg, bili smo na starom Dunavu i videli divlje svinje. Takođe smo pešačili i planinarskim putem za planinarski dom na Stražilovu. Usput smo uživali u prelepom pogledu na Sremske Karlovce. Deca su se družila, zajedno uživala u zdravoj hrani i jesenjem voću koje su poneli od kuće – narandžama, lešnicima, kruškama, grožđu, jabukama… Društvo su nam pravila dva velika psa, čuvali smo mi njih a i oni nas. Usput smo brali šipak a čaj je bio veoma ukusan, kako i ne, od svežih šipaka sa Fruške gore.

Biciklistička tura #1 starija grupa

Uveli smo i biciklističke ture, koje su postale naročito popularne. Naši atletičari možda će jednog dana postati i alpinisti i planinari, a možda i biciklisti. Koji god put da odaberu, raduje nas ako taj put vodi u lepotu,  sport i zdravlje.

Od kada je počela situacija sa kovid virusom, nismo odlazili da plivamo na bazenu, ali nadamo se da će u budućnosti biti prilike za to.

Šaljemo Vam lepe pozdrave i slike će Vam preneti kako nam je bilo na treninzima.

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.