/, O atletici, Takmičenja/Izveštaj i rezultati kluba za 2022. godinu

Izveštaj i rezultati kluba za 2022. godinu

By | 2023-01-31T13:17:31+00:00 January 20th, 2023|Blog, O atletici, Takmičenja|Comments Off on Izveštaj i rezultati kluba za 2022. godinu

Izveštaj o rezultatima kluba tokom 2022-e godine

 

Na početku treba istaći postignute rezultati, naročito Janka Živkov, Davida Husaga, Stevana Rosića i Nemanje Menkovića i Dejane Vranješ na takmičenjima u atletici i orijentiringu koje je postignuti tokom  2022-e godine.

Godišnji cilj bio je unapređenje atletike u Sremskim Karlovcima, obezbeđenje boljih uslova za rad i trening atletičara u atletskom klubu Sremski Karlovci, putem nabavke sportske opreme, odlaska na takmičenja, organizovanje takmičenja i najvažnije – unapređenja kvaliteta trenažnog procesa i promocije atletike u našem mestu. Takođe je poklonjena pažnja i tome da se ojača sportski duh, sportsko ponašanje i dobar karakter i  “grupna kohezija” među decom u klubu, to jest da se ojača osećaj zajedništva, pripadnosti klubu i da se razviju prijateljstva među decom. To je učinjeno kroz razgovore sa decom, organizovanjem pešačenja, takmičenja, aktivnosti u prirodi, vožnje biciklom,odlaskom u adrenalin park, u park za penjanje, na bazen, u trambolina park, a takođe je organizovan i mini kamp kluba za srednju i najstariju grupu.

Klub je ove godine imao samo jedan kratak raspust, i to 30.12.2021.-15.01.2022.

Cilj unapređenja atletike u Sremskim Karlovcima je skoro u potpunosti realizovan.

Trenerski rad realizovao je trener Dejana Vranješ uz mentorstvo trenera Ferenca Kamasija.

Takmičenja na kojima su deca učestvovala tokom ove godine bila su: Prvenstvo Srbije u krosu, Prvenstvo Vojvodine za starije pionire, Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire, trka sa preprekama na 8km u Beogradu na Košutnjaku, Trka Pustinjska lisica na Deliblatskoj peščari u maju, Trka Pustinjska lisica na Deliblatskoj peščari u oktobru, ulična trka grada Beograda, beli kros u Vršcu, ulična trka u gradu Bečeju, Invictus Challenge trke sa preprekama u Novom Sadu, Prvenstvo Vojvodine za starije pionire u dvorani, Prvenstvo Vojvodine za mlađe pionire u dvorani, školsko takmičenje u atletici, brojna klupska takmičenja.

Sledi ukratko izveštaj po mesecima

Izveštaj po mesecima i rezultati postignuti na takmicenjima tokom 2022

JANUAR

Na osnovu rezultata tokom 2021. godine, naš klub i orijentiring klub Stražilovo predložili su  sportskom savezu naše opštine  6-oro sportista kao najboljih u našoj opštini. Svih  6-oro su i  odabrani. To su:

  1. Olivera Kanazir (05) – najbolja sportistkinja senior 2. Milica Kanazir (05) – najbolja mlada sportistkinja
  2. Janko Živkov (06) – sportska nada 4. David Husag (07)  -sportska nada  5. Stevan Rosić (07)  -sportska nada
  3. Dunja Čančarević (10) –sportska nada

FEBRUAR

 

“Beli Kros” Vršac 20.02.2022.

Hrabrost, drugarstvo, putovanja, sportsko ponasanje, snalazenje u novim situacijama i na novom terenu, razvoj samopouzdanja. Ovaj kros je bio mesto gde smo vezbali nase vestine.

Stevan Rosic 3.mesto u trci kod pionira na 800m

Dejana Vranjes 2. mesto u trci kod seniorki na 1500m.

Imali smo 18 ucesnika na krosu i ovim putem pomenucemo njihova imena: Stevan Rosic, Nemanja Menkovic, Aleksandar Maric, Damjan Drljan, Vladimir Milovanov, Sanja Torma, Ivana Konstantinovic, Sofija Dubaic, Sofija Spehar, Kristina Isakovic, Jovana Tonkovic, Mia Livaja, Lazar Nenadovic, Vanja Kliska, Masa Vukovic, Mihajlo Lugonja, Dragana Horna i Dejana Vranjes.

Hvala organizatorima i dragim kolegama iz Vrsca na ovako lepo organizovanom krosu. Uzivali smo na krosu i u Vasem lepom gradu.Obisli smo Vrsacko jezero, vezbali na spravama, i Vrsacku kulu gde se pruza pregled pogled na ravnicu. Mladja deca su se radovala da su imala prilike da vide ponije, guske, curke i ostale zivotinje…

 

MART

12.03.2022. Trka za dečiji osmeh, Novi Sad, Kamenički park

Trcali smo danas da donesemo osmeh na lice deci iz Decijeg sela i sigurne kuce. Veliki broj atletskih klubova iz Srbije i Republike Srpske danas se odazvao ucescu na humanitarnoj trci “Trcim za deciji osmeh”.

Skupljeno je puno igracaka odece, hrane, skolskog pribora… Takodje i velika suma novca jer se novac od startnine (400 din po osobi) takodje otisao u humanitarne svrhe. Startninu je platio klub.

Naš klub je imao 21-og ucesnika. Osvojene su dve medalje: Stevan Rosic i Nemanja Menkovic u trci na 800m kod osmih razreda.

 

Prvenstvo sveta u atletici u Beogradu. Oko 10-ak dece i trener išli su vozom za Beorad da gledaju takmičenje

Kraljica sportova kod nas, kraljica atletike Ivana Spanovic i njena borba za svetsko zlato, svetski rekordi u troskoku, skoku motkom…Atmosfera neverovatna, neverovatan osecaj, svetlosni efekti, neizvesnost, skoro ceo atletski svet na jednom mestu…Naši atleticari imali su priliku da u subotu i nedelju putuju u Beograd sa trenerom i gledaju uzivo. Vozili smo se u nedelju i vozom.Pamticemo ovaj dan zauvek.

 

Tokom godine, organizovano je nekoliko klupskih takmičenja za decu iz kluba, a uz pomoć starije dece koja su pomagala na takmičenjima. Klupska takmičenja organizovana su bila kao timska takmičenja i u raznim disciplinama.

Deca su bila nagrađena medaljama i diplomama.

Na kraju, ali ne i manje važno, za mlađe grupe su više puta u toku godine bile organizovane potrage za blagom. Ovo je igra orijentacije, snalaženja i dobra vežba i priprema za orijentirng. Takođe i odličan trening, jer su deca celih sat vremena aktivna, trče u prirodi i traže sakrivene predmete, uz pomoć mape. Mape je pripremala Dejana Vranješ i sakrivala predmete.

 

APRIL

Na Prvenstvu Srbije u bacanjima, odrzanom 9.aprila 2022. u Sremskoj Mitrovici naši atleticari postigli su lepe rezultate.

Nemanja Menkovic je u bacanju koplja zauzeo 7.mesto u Srbiji. Bacao je koplje od 600g (stariji pioniri). Rezultat 29,66m.Lazar Pavlovic zauzeo je 11.mesto rezultatom 24,23m (stariji pioniri, koplje 600g).Bojana Horvatovic osvojila je 15.mesto u Srbiji u bacanju koplja. Rezultat 19,29m (starije pionirke 400g). Bojana je jos uvek mladji pionir.Masa Funk 17.mesto u Srbiji u bacanju koplja. Rezultat 19,16m.Masa je i dalje mladja pionirka, a takmicila se sa starijima i bacala koplje od 400g

 

9.04.2022. Bečejska desetka

Grad Becej moze da se pohvali ovim izuzetno lepim i posecenim takmicenjem. Danas je ucestvovalo oko 800 ucesnika, sirom Srbije.

U centru grada odrzane su trke za sve uzraste. Prvo su odrzane trke za decu iz vrtica i Osnovnih skola, a zatim i trke na 5km i 10 km. U trkama na 5km i 10km bile su i novcane nagrade. Danas je na ovom atletskom takmicenju u Beceju nastupio 21 takmicar naseg kluba.

Najbrzi danas su osvojili trofeje:

-Rosic Stevan: zlato u trci na 800m kod osmaka.

-Rajna Petrovic: srebro u trci na 200m kod drugog razreda.

-Ivana Konstantinovic: srebro u trci na 400m kod cetvrtih razreda.

Svi takmicari pokazali su dobru pripremljenost i sportsko ponasanje. Trka je bila odlicno organizivana, dobro oznacena, mnostvo sponzora, odlican ambijent, efekti dima pri intoniranju himne…

Nakon takmicenja obisli smo grad Becej i njegov najlepsi deo, reku Tisu, kej i nasip.  Bili smo i do dvorca Dundjerski (Fantast) gde smo videli ceo kompleks i prelepe konje.

 

Kros Srema, Inđija 27.03.2022.

Stevan Rosic prvi na krosu Srema, Indjija 26.03.2022.

 

INVICTUS CHALLENGE, 26.03.2022.

Janko Zivkov i Vladimir Milovanov ucestvovali su istog dana na Invictus trci na petrovaradinskoj tvrdjavi, 8km sa preprekama. Janko je zauzeo odlicno 38.mesto od 535 momaka. Vlada je zauzeo 358 mesto od 535 momaka. Nastupilo je preko 800 takmicara iz cele Srbije a bilo je i takmicara iz inostranstva. Trku je zavrsilo 535 takmicara. Trka odlicno organizovana, trcanje kroz katakombe, zanimljive i izazovne prepreke.

 

MAJ

Pripreme i kamp kluba, 13-15.maj 2022

Deliblatska pescara i Zagajicka brda

Uzivali smo, jako trenirali, druzili se i upoznali ovaj prelepi deo nase zemlje.

Hotel “Plava Dama” pruza odlicno mesto za odmor i pripreme atleticara i fudbalera.

Pored hotela su dva velika fudbalska terena, puno mesta za trening i igru. Vreme smo proveli najvecim delom trenirajuci i odmarajuci se. Uvece smo lozili vatru i pekli krompir, meso, i hleb (testo smo namotali oko stapova i tako pekli). Druzili smo se do kasno, pored vatre, ispod mesecine, u šumi, uz keltsku muziku. Isli smo na jahanje konja, isli smo busom na izlet na prelepa Zagajicka brda. Pesacili smo po Deliblatskoj pescari, trenirali na izletistu Devojacki bunar. Pravili smo vodene bombe, igrali razne igre i imali zurku.

 

Košutnjak Beograd – trke sa preprekama 23.05.2022.

Osvojena 3 pehara! Na ovo takmicenje (subota 21.maj) krenuli smo rano, i to vozom Soko. Krenulo je nas 23 ucesnika. Šetali smo kroz park Hajd i Topcider kroz lepsi deo Beograda a zatim smo stigli na Kosutnjak, pravu oazu.

Trke su bile u prirodi, u šumi. Bilo je penjanja uz kanap, provlacenja, trcanja uz brdo, niz brdo, preskakanje stabala, potoka, provlacenje ispod stabala…

Za starije i odrasle bila je trka na 7km i bila je veoma zahtevna, a za mladje su bile krace trke i manje zahtevne.

Sportisti su pokazali sportski duh, borbenost, izdrzljivost, drugarstvo i sve sto ih godinama ucimo.

Damjan Nikolic: prvo mesto i zlatni pehar i nagrade u trci dece do 7 godina.

Petra Niciforovic: prvo mesto i zlatni pehar i nagrade, u trci devojcica do 7 godina. Plasman za decake i devojcice se gledao zajedno a ne odvijeno. Tako da je Petra zapravo druga, posle naseg Damjana. Ove je velika zamerka sa nase strane organizatorima sto su pri proglasenju spojili decake i devojcice, jer to se ni na jednom pojedninacnom takmicenju ne radi!

Dejana Vranjes: trece mesto i vredne nagrade u trci 7km sa preprekama. Trku je zavrsilo 38 zena.

Slavko Popovic: 4.mesto u decijoj trci za decu od 11-13 godina.

Nemanja Menkovic: 30. mesto od 96 momaka u trci na 7km sa preprekama.

Vladimir Milovanov: 32. mesto od 96 momaka u trci na 7km sa preprekama.

Aleksandar Maric: 69.mesto od 96 momaka u trci na 7km sa preprekama.

 

Kraljevo, 8.maj 2022.  atletsko takmicenje “Karanovac” nastupilo 8 nasih sportista. Osvojeno 11 medalja.

Ivana, Julijana, Nemanja, Stevan, Matija, Damjan, Lazar i Aleksandar takmicili su se u sprintu na 60m, 120m, 300m, bacanju vorteksa i u trci na 800m.

Jako dobar rezultat je postigao Nemanja Menkovic u bacanju vorteksa, cak 60,60m.

Iznenadili smo se koliko je Kraljevo lep i cist grad, prvi put smo ovde bili, na potpuno novom stadionu. Odlicno takmicenje i lepo organizovano. Hvala dragim kolegama iz Kraljeva. Rado cemo opet doci.

Putovanje za decu naseg kluba je bilo besplatno, jedno lepo iskustvo i uspesno takmicenje.

Kompletni rezultati:

Stevan Rosić 300m  rezultat 41,1s  i prvo mesto

Ivana Konstantinović 40m rezultat 6,7 i peto mesto

Aleksandar Marić  800m rezultat 3:07,0 i prvo mesto

Matija Nakov 800m rezultat 3:40,4 i drugo mesto

Ivana Konstantinović 120m rezultat 18,1 i četvrto mesto

Julijana Tagliavija v.k. vorteks 30,60m

Damjan Drljan vorteks 28,00m i prvo mesto

Nemanja Menković vorteks 60,60m i prvo mesto

Lazar Pavlović vorteks 38,80m i drugo mesto.

Stevan Rosic trka na 50m rezultat 6,3s i prvo mesto.

Nemanja Menkovic trka na 50m rezultat 6,8s i drugo mesto.

Lazar Pavlovic trka na 50m i rezultat 7,1 s i trece mesto.

 

JUN

Prvenstvo Vojvodine za starije pionire je odrzano u Sr. Mitrovici 25.juna.

Nemanja Menkovic osvojio je na Prvenstvu Vojvodine u disciplini bacanje koplja srebrnu medalju. Nemanja je bacio koplje 40,70m.

Tokom juna organizovali smo za najmlađe Survivor takmicenje

Dobro smo se zabavili i takmicili. Bile u razne igre a deca su se takmičila u timovima.

 

INVICTUS CHALLENGE 2022, Novi Sad 11.06.2022.

NAJZANIMLJIVIJE takmicenja na kome smo bili do sada. Ovo je bila trka na 1km sa oko 20 raznih prepreka:  guranje i nošenje guma, penjanje uz kanap, nošenje tereta, hod na gredi unazad iznad vode, zatrčavanje  na kosi zid, penjanje na visoke merdevine, preskakanje i provlačenje kroz prepreke…

Momci su odlično odradili takmičenje ,a bili su među najmlađima, ovo je takmičenje uglavnom za odrasle.

Učestvovali su Nemanja Menkovivć, Matija Nakov, Lazar Pavlovic, Vladimir Milovanov   i Aleksandar Maric . Startnina za momke je bila plaćena preko računa kluba.

Bilo je oko 730 takmičara. Odličan događaj, organizacija, sport, zabava i zdravlje.

Rezultati:

Nemanja Menkovic 492.mesto od 730 takmičara, vreme 27:20

Vladimir Milovanov  522.mesto od 730 takmičara, vreme 28:07

Matija Nakov 589.mesto od 730 takmičara, vreme 29:59

Lazar Pavlovic 631.mesto od 730 takmičara, vreme 31:55

Aleksandar Maric  670.mesto od 730 takmičara, vreme 36:14

 

JUL, AVGUST

Tokom jula i avgusta bilo je manje dece, zbog raspusta. Ipak, neka deca su vredno trenirala. Bilo je veoma toplo, pa su treninzi bili kasnije uveče.

SEPTEMBAR

Kupljena su nova koplja, od 400g, 500g i 600g.

Kupljene su dve velike strunjače, doskočišta, u vrednosti 47 000 dinara

Kupljene su medalje i diplome za takmičenja

Plaćen je mini bus za odlazak na takmičenje u Deliblatskoj peščari preko novca kluba.

OKTOBAR

Prvenstvo Srbije u visebojima, Sremska Mitrovica 1. i  2. oktobar 2022.

Nemanja Menkovic i Stevan Rosic nastupili su na ovom takmicenju, u sedmoboju (takmicenje u 7 disciplina, u svojoj kategoriji stariji pioniri).

Stevan Rosic je osvojio 12.mesto. Nemanja Menkovic osvojio je 13.mesto.

 

Kros AK Partizana, Beograd 12.11.2022.

Nasih 17 sportista je nastupilo na ovom takmicenju. Trka AK Partizana je tradicionalna trka koja okuplja atleticare sirom Srbije. Odmerili smo snage sa klubovima iz Beograda, Smedereva, Kosovske Mitrovice, Zrenjanina… a bili su i drugari iz Prijedora.

Nas najuspesniji takmicar bio je Damjan Nikolic koji je u trci decaka 2014 godiste osvojio bronzanu medalju.

 

Prvenstvo Srbije u krosu, Subota 22.oktobar 2022. Odrzano u Novom Sadu u organizaciji AK Borac.

Nasi atleticari postigli su sledece rezultate:

Dejana Vranjes 36:10 u trci na 8km. Zauzela 11.mesto od ukupno 20 atleticarki (seniorke).

Stevan Rosic 7:57 u trci na 2km. Bio je 13.mesto od 29 atleticara (stariji pioniri).

Nemanja samo sekundu sporiji od Steve. Nemanja Menkovic 7:58 u trci na 2km. Zauzeo je 14.mesto od 29 atleticara (stariji pioniri).

Vladimir Milovanov 8:34 na 2km. Zauzeo je 18. mesto od ukupno 29 atleticara na Prvenstvu Srbije (stariji pioniri).

 

Trka grada Beograda 18.10.2022.

U trci starijih pionira, Stevan Rosić osvojio je bronzanu medalju.

 

Trka “Pustinjska lisica”  Deliblatska pešcara 8.10.2022. Nastupilo je 19 takmicara. Osvojene su 4 medalje.

Najveci junak takmicenja bila je Sara Jevric, koja je imala nezgodu na startu trke.

Jedna od devojcica koja je trcala iza nje stala je Sari na patiku. Sara je celu trku trcala samo sa jednom nogom (patikom) i tako uspela da osvoji cak 5. mesto a zamalo i medalju.

Stevan Rosic imao je odlican nastup u trci na 5km. Zauzeo je 4.mesto, u trci 44 muškaraca.

Nemanja Menkovic i Vladimir Milovanov osvojili su u ovoj trci 10. i 11. mesto.

Medalje su osvojili: Damjan Nikolic, Petra Niciforovic, Sofija Spehar i Dejana Vranjes

Takmicenje odlicno organizovano, u prelepoj prirodi deliblatske pescare.  Imali smo i rucak (vojnicki pasulj) a posle smo isli na jahanje.

 

Stevan Rosic, Nemanja Menkovic i Vladimir Milovanov nastupili su 8.oktobra 2022. na takmicenju “Pustinjska lisica” na Deliblatskoj pescari u trci na 5km. Ukupno prijavljeno bilo je 44 momka, trku su zavrsili 28 momaka.

Stevan Rosic osvojio je odlicno 4.mesto u trci, rezultatom 23:16. Nemanja Menkovic i Vladimir Milovanov osvojili su deseto i jedanaesto mesto (zajedno usli u cilj) rezultatom 26:35.

NOVEMBAR

Tokom novembra vredno smo trenirali, subotom smo išli na pešačenje.

DECEMBAR

Prvenstvo Vojvodine u dvorani za starije pionire (07,08,09)  Novi Sad 10.decembar 2022.

Stevan Rosic je usao u finale trke na 60m. Bilo je ukupno 32 ucesnika, Stevan je uspeo da se u kvalifikacijama izbori za finale. U finalu je zauzeo 5.mesto u Vojvodini i istrcao licni rekord 7,96s.

Nemanja Menkovic isto je ucestvovao u trci na 60m i postigao vreme 8,60. Ukupno je zauzeo 16.mesto od 32 ucesnika. Nemanja je ucestvovao i u skoku u dalj i zauzeo 7.mesto.

 

Tokom decembra, probali smo jedan novi sport: sportsko penjanje. Nije bilo lako savladati strah od visine i popeti se tako visoko, ali naši sportisti kao i uvek hrabri, odlucni i uspešni.

Krajem decembra klub je organizovao klupsko novogodišnje takmičenje. Deca su se takmičila u višeboju i svi su nagrađeni medaljama i diplomama.

Miting budućih šampiona, Beograd 24.12.2022.

Nastupilo je 13 naših takmičara. Išli smo vozom na takmičenje.
Stevan Rosic je na medjunarodnom takmicenju 24.12.2022. “Miting buducih šampiona” u atletskoj dvorani u Beogradu, u organizaciji AK Partizan u trci na 300m osvojio 4. mesto. Postigao je rezultat 39,50s!
Ovo je takmicenje sa najjacom konkurencijom na kome smo do sada bili. U trci su ucestvovali 27 momaka iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.
Medalja mu je izmakla za samo 17 stotih delova sekunde.
Ovo je izuzetnan uspeh!!!

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.