/, O atletici, Takmičenja/KIDS ATHLETICS u Karlovcima 21.05.2016.

KIDS ATHLETICS u Karlovcima 21.05.2016.

By | 2018-05-29T14:06:43+00:00 May 25th, 2016|Blog, O atletici, Takmičenja|Comments Off on KIDS ATHLETICS u Karlovcima 21.05.2016.
KIDS ATHLETICS - prvi put u Karlovcima

KIDS ATHLETICS – prvi put u Karlovcima

 

Prvo ikada održano KIDS ATHLETICS takmičenje u Karlovcima.

 

U subotu 21. maja 2016. na stadionu u Dvorskoj bašti održane su kvalifikacije za regionalno prventsvo u KIDS ATHLETICS-u (dečijoj atletici). U pitanju je zonsko takmičenje za južnu Bačku, a prve dve ekipe po bodovima prolaze dalje, to jest na pokrajinsko prvenstvo. Najuspešnije dve ekipe na regionalnom prvenstvu imeće pravo da učestvuju na državnom prvenstvu u KIDS ATHLETICS-u.

Na takmičenju u Karlovcima učestvovale su ekipe AK Vojvodine (Novi Sad), AK Borac (Novi Sad), AK Fruška gora (Novi Sad), AK Tikvara (Bačka Palanka) i AK Es atletiks (Sremski Karlovci). Bile su tu i mlađe i starije ekipe, a deca su se takmičila u pet disciplina.

 

Disciplina bacanje medicinke

Disciplina bacanje medicinke

Prvo mesto osvojila je i kod mlađih i kod starijih uzrasta ekipa AK Vojvodine, a drugo mesto i kod mlađih i kod starijih uzrasta osvojila je AK Tikvara iz Bačke Palanke. Naša ekipa je kod starijih uzrasta zauzela 4. mesto.

 

Nakon takmičenja deca su imala priliku da obiđu Sremske Karlovce i uživaju 🙂

 

Šta je KIDS ATHLETICS?

KIDS Athletics je projekat IAAF-a (međunarodne atletske federacije) pokrenut 2005. godine i do kraja 2011. godine je obuhvatio oko 100 zemalja, a među njima i našu zemlju. Na KIDS Athletics takmičenjima deca se takmiče ekipno, gde svaka ekipa broji od 7-10 atletičara. Učestvuju deca od 4 godine pa sve do 14 godina, a deca se takmiče sa drugom decom svog uzrasta.

 

Više o KIDS ATHLETICS-u pročitajte ovde:

Kako izgleda KIDS ATHLETICS takmičenje?

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.