/, O atletici, Takmičenja/Naša Novogodišnja takmičenja

Naša Novogodišnja takmičenja

By | 2018-07-05T14:22:29+00:00 January 13th, 2016|Blog, O atletici, Takmičenja|Comments Off on Naša Novogodišnja takmičenja
Srebro u sprintu na 60m za našu atletičarku Elenu

Srebro u sprintu na 60m za našu atletičarku Elenu

1. Novogodišnji miting AK Vojvodine

Dana 20. decembra 2015. u Masters centru u atletskoj dvorani održan je Novogodišnji miting. Ukupno je učestvovalo oko 600 atletičara iz svih klubova iz Srbije, uzrasta od 3 godine pa sve do seniora. Za naš klub medalju je osvojila naša atletičarka Elena, srebro u trci na 60m. Čestitamo Eleni:)

Novogodišnji miting AK Vojvodine

Učestvovalo je ukupno 11 naših atletičara. Discipline na ovom mitingu bile su: skok motkom, skok u vis, skok u dalj, troskok, 60m prepone, 50m prepone, sprint na 60m, 600m, bacanje vorteksa i bacanje kugle.

Reportažu o ovom mitingu koja je bila na Radio Televiziji Vojvodine možete pogledati na sledećem linku (kliknite na link): Rekordan broj atletičara na klupskom mitingu.

 

 

Novogodišnja diploma

Novogodišnja diploma

2. Klupski Novogodišnji višeboj

Višeboji su atletska takmičenja u kojima se atletičari takmiče u više disciplina. Iz svake discipline skupljaju se bodovi, a pobednik se određuje na osnovu ukupnog broja bodova osvojenih u svim disciplinama.

Za naše najmlađe atletičare smo krajem decembra napravili Novogodišnji višeboj. Treneri su imali deda Mraz kape, a discipline višeboja bile su:

-bacanje vorteksa

-skok u dalj iz mesta

-penjanje uz kanap (ležeći na stomaku)

Plasman se posebno određivao za dečake, a posebno za devojčice. Deca su dobila Novogodišnje diplomice.

 

Pogledajte još i:

Skok motkom za decu

Skok motkom za decu u Africi

 

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.