/, O atletici, Takmičenja/Naši atletičari na probnom KIDS’ Athletics takmičenju

Naši atletičari na probnom KIDS’ Athletics takmičenju

By | 2015-04-28T11:21:16+00:00 October 6th, 2014|Blog, O atletici, Takmičenja|Comments Off on Naši atletičari na probnom KIDS’ Athletics takmičenju

KIDS Athletics je projekat IAAF-a (međunarodne atletske federacije) pokrenut 2005. godine i do kraja 2011. godine je obuhvatio oko 100 zemalja, a među njima i našu zemlju. Na KIDS’ Athletics takmičenjima deca se takmiče ekipno, gde svaka ekipa broji od 7-10 članova. Učestvuju deca od 4 godine pa sve do 14 godina, a deca se takmiče sa drugom decom svog uzrasta.

Atletičari našeg kluba su 4. oktobra učestvovali na probnom KIDS Athletics takmičenju, gde su se oprobali u nekoliko disciplina.

Takmičenje je održano 4. oktobra u Novom Sadu, na stadionu Vojvodine. Discipline zastupljene na takmičenju bile su: bacanje medicinke unapred i unazad, skok u dalj iz mesta, ekipni skok u dalj, trčanje preko prepona, trka na 200m za decu mlađu od 7 godina i trka na 600m za decu od I-VII razreda.

 

Bacačke discipline KIDS Athletics-a

Naša atletičarka u disciplini bacanja

Najbolji rezultat za naš klub zabeležio je Nikola, osvojivši 3. mesto u trci na 600 metara.

Naredno KIDS Athletics takmičenje očekuje nas krajem novembra, a biće održano u atletskoj hali, u hali broj 1 novosadskog sajma (u Masters centru.)

Atletski klub S Athletics Sremski Karlovci facebookViše slika sa takmičenja možete pogledati na našoj Facebook stranici: atletski klub Es Atletiks Sremski Karlovci

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.