/, O atletici, Skakačke discipline, Takmičenja/Mica i Olja ušle u reprezentaciju Srbije

Mica i Olja ušle u reprezentaciju Srbije

By | 2022-04-04T21:52:21+00:00 March 4th, 2022|Blog, O atletici, Skakačke discipline, Takmičenja|Comments Off on Mica i Olja ušle u reprezentaciju Srbije
Po prvi put u istoriji, Sremski Karlovci imaju reprezentativca Srbije u atletici, i to dva odjednom.
Dana 1.02.2022. Olivera i Milica Kanazir nastupile su na Tromeču atletskih Reprezentacija Srbije, Hrvatske i Slovenije.
Milica i Olivera Kanazir (sestre bliznakinje) dobile su poziv selektora atletske reprezentacije za učešće na tromeču reprezentacija Slovenije, Hrvatske i Srbije. Upravo danas (utorak 1.februar 2022) se nalaze u Zagrebu gde će predstavljati našu zemlju u disciplini skok motkom. Treba dodati i da je ovo SENIORSKA reprezentacija Srbije u atletici.
Milica i Olivera su počele da treniraju atletiku u našem klubu 2015.godine kod trenera Dejane Vranješ, a pod mentorstvom trenera Kamasi Ferenca.
Pokazale su veliku posvećenost, upornost i ozbiljnost za treniranje atletike. Za svo vreme treniranja imale su svega nekoliko izostanaka sa treninga. Prošle su kroz školu atletike i stvorile odličnu osnovu za bavljenje atletikom. Takmičile se u raznim disciplinama, učile osnovne elemente gimnastike kod trenera Nemanje Obradovića, trčale kroseve, kilometraže… Treba napomenuti da su devojčice imale i veliku podršku porodice, mama i tata su bili prisutni, u komunikaciji sa trenerima i velika podrška na takmičenjima.
U atletski klub Vojvodina prešle su 2019. godine kod trenera Duška Miličića i Đorđa Mijailovića. Upravo ova dva trenera su zaslužna za “otkriće” talenta za skok motkom. Đorđe Mijailović je njihov sadašnji trener, a sarađuju i sa Feđom Kamasijem.
Prvakinja Srbije u skoku motkom je Olivera, takodje je oborila juniorski rekord Vojvodine i skocila 3,31m. To je bilo na takmičenju Finale kupa Srbije, Sremska Mitrovica 25.09.2021. Trenutno se bori da izbori normu za Svetsko juniorsko prvenstvo na leto u Izraelu, koja je 3,65m.
Milica Kanazir protekle godine bila je srebrna na Prvenstvu Srbije u skoku motkom (finale kupa Srbije, Sremska Mitrovica 25.09.2021).
Na takmičenju – prvenstvo Srbije za mlađe juniore, Kraljevo 7/8. jun 2021. sestre su takođe u skoku motkom osvojile zlato i srebro.
Na takmičenju – dvoransko prvenstvo Srbije za mlađe juniore, Beograd 21.02.2021. je Olivera bila srebrna a Milica bronzana…
Želimo im svu sreću sveta! Ponosni smo na vas.

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.