/, O atletici, Takmičenja/Serbia Comtrade maraton 2019, trka na 5km

Serbia Comtrade maraton 2019, trka na 5km

By | 2020-11-23T18:42:24+00:00 November 23rd, 2019|Blog, O atletici, Takmičenja|Comments Off on Serbia Comtrade maraton 2019, trka na 5km
Pošto su mnogi od nas skloni da kritikuju Srbiju i pronalaze mane u svemu (a to priznaje i osoba koja piše ovaj tekst), ovoga dana zaista nije se mogla naći mana, niti nedostatak.
Serbia Comtrade Maraton održan je u nedelju 17.novembra 2019. u Beogradu. Ovako dobro može da izgleda kada se kvalitetni ljudi zajedno udruže oko jednog lepog cilja: organizovati trkački spektakl.
Sportski događaj godine u svetu atletike je ovako nešto kao danas. To je naravno samo moje mišljenje, jer sportski događaj godine nije finale u ligi šampiona. Sport nije pasivno gledati i buljiti u ekran, kladiti se na ekipe, psovati, kritikovati i misliti da ti bolje znaš od trenera.
Sport je kretati se, oznojati se, biti na svežem vazduhu, potrčati, sarađivati, pomoći, bodriti druge, navijati nezavisno od toga što neko nije svetska zvezda, i malo se i pomučiti. A to mogu svi, samo kada žele.
Juče, na Serbia Comtrade maratonu videlo se koliko pravih sportista ima kod nas u Srbiji, zaista mnogo. I mogu reći, na to sam ponosna. Čast nam je bila da učestvujemo kao klub.
Evo zašto je bilo tako dobro:
1. Vrhunski ambijent. Možda smo bili neobavešteni, ali prijatno smo se iznenadili što je cilj svih trka bio u Kombank areni.
2. Ulazak u cilj kao da si pobedio na Olimpijadi.Osećaj kada utrčavaš u Arenu, uz muziku, navijače, vatromet, DJ-a, aplauz i podršku je neverovatan.
Da ne pričamo o tome, da pošto se oznojiš, nemaš brige, jer si na toplom i suvom.
3. Prelepe medalje
Svi učesnici trke koji su stigli do cilja su pobednici. Na cilju sve čeka prelepa medalja. Dizajn medalje vrhunski.
4. Besplatna masaža na cilju
5. Besplatna hrana na cilju. I to dobra hrana. Voće, povrće, razna pića, pite, zdrave grickalice…
6. Vrhunske nagrade za pobednike.
Odlične novčane nagrade za pobednike.
7. Vreme čekanja na preuzimanje paketa i startnih brojeva minimalno. Mi smo naše brojeve čekali 20 sekundi.
8. BESPLATNA startnina za atletske klubove. Svaka čast na ovome.
9. Elektronsko merenje vremena za sve takmičare. Vreme je mereno putem čipa. Precizno, i za svakoga.
10. Tačno izmerene distance i sertifikovane staze.
11. Dovoljan broj toaleta, a u Kombank Areni bilo je sve uredno, toplo i čisto.
12. Moglo se zagrevati i u Kombank areni, za one koji su malo osetljiviji na vetar.
13. Vrhunske fotografije. Angažovani su fotografi tokom cele trke. Mića Ignjatović je čini se slikao skoro svakog takmičara. Hvala puno fotografima a naročito Mići Ignjatović, jer ćemo imati lepe uspomene.
14. Sve vreme trka u Kombank areni se odvijao program trka “Brzinom do zvezda.” Trke mlađe dece na 30m.
15. Super maskote i HAOS animatori koji su zabavljali trkače i decu.
16. Besplatna hrana pored tribina. Veliki izbor, zdrava hrana i ukusna Hvala sponzorima.
17. Sponzori su bili veoma velikodušni. Ovim putem im se zahvaljujemo. Neki od sponzora bii su Sava osiguranje, Comtrade, Štark Arena, Joma, HYCU, Tesla, Voda Gala, grad Beograd, Sentella, Heineken, Volkswagen, Visitor bicikli, OM MADE hrana…
18. Neka deca su nam rekla da je bila i Ivana Španović. Nismo sigurni pošto je nismo videli, ali super ako je bila.
19. Rezultati trka jako brzo objavljeni, detaljno, pregledno i jasno.
20. A što je najlepše od svega je taj DUH TAKMIČENJA I TRKA.
Trčale su zajedno porodice, drugari zajedno, bake sa unukama, kolege sa posla zajedno, mame i tate sa bebama u kolicima, ali i brojne organizacije. Na trkama je učestvovala Žandarmerija Srbije, Vojska Srbije, Vojna Gimnazija, MUP Republike Srbije, razne firme, organizacije i brojni atletski klubovi.
A bilo je i takmičara iz drugih zemalja: Kenija, Moldavija, Rumunija, Turska…
Svi su bodrili jedni druge.
Hvala još jednom organizatorima, Kombank Areni, gradu Beogradu, Ministarstvu sporta i Omladine, sponzorima, Mići Ignjatoviću fotografu i roditeljima Milovanov Zoranu, Kujović Jovanu i Petrović Aleksandru na podršci i prevozu.
U trci polumaratona na Serbia Comtrade maratonu, učestvovao je Aleksandar Petrović, veoma uspešan trener u Orijentiring klubu Stražilovo u Sremskim Karlovcima. Ovim putem želimo da čestitamo Aleksandru na odličnom rezultatu na polumaratonu 1:40,49 i plasmanu. Imate naše divljenje. I sami znamo koliko hrabrosti, snage volje i jakih treninga treba da bi se istrčao polumaraton na ovakvom rezultatu. Bravo i samo tako nastavite.
Dejana Vranješ u trci na 5km na Comtrade Serbia Maratonu zauzela je 12. mesto od ukupno 295 trkačice.
Dejana je na 5km postigla rezultat 22:04.
Naša Tijana Filipović, jedanaestogišnjakinja, u trci na 5km na Comtrade Serbia Maratonu. Trenira tek tri meseca, a uspela je već da istrči 5m i to vrlo dobrim rezultatom. Tijana je izuzetno posvećena treninzima, do sada je imala samo dva izostanka, što je naročito lepo i nagoveštava odlične rezultate. Tijana je zauzela 96.mesto od ukupno 295 trkačice, uglavnom su trčale devojke, žene i atletičarke, zatim đaci Vojne Gimnazije, Žandarmerija i brojne organizacije. Tijana je na 5km postigla rezultat 29:31. Bravo Tićo. Ponosni smo na tebe.
Naš David Petrović, jedan od najmlađih učesnika u trci na 5km na Comtrade Serbia Maratonu, desetogodišnjak. Zauzeo je 138.mesto od ukupno 326 trkača, uglavnom momaka i starijih muškaraca. David je na 5km postigao rezultat 26:38. Bravo Davide. Ponosni smo na tebe ❤
David je postigao ovaj uspeh i zahvaljući orijentiring klubu Stražilovo i vrednim trenerima, koji su veoma posvećeni poslu i vodili su decu na brojna takmičenja, domaća i internacionalna. Bravo kolege.
Jedna od najmlađih učesnica u trci na 5km na Comtrade Serbia Maratonu, naša devetogodišnja Daria Husag. Zauzela je 66.mesto od ukupno 295 trkačica, uglavnom devojaka i starijih atletičarki.
Daria je na 5km postigla rezultat 28:05.
Ponosni smo na našu Anu Šimunović. Na Beogradskom Comtrade maratonu 17.novembra 2019. ova trinaestogodišnjakinja u trci na 5km medju 295 trkačica je bila 21.mesto.
Postigla je rezultat 24:41.

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.