//Zima u Sremskim Karlovcima

Zima u Sremskim Karlovcima

By | 2019-03-11T07:38:08+00:00 April 6th, 2018|Blog|1 Comment
Zima u Sremskim Karlovcima

Sankanje u Dvorskoj bašti

Zima u Sremskim Karlovcima nije naročito jaka. Sneg kod nas i ne pada toliko često, a kada padne brzo se otopi. Ipak, mi koji živimo u Vojvodini svake godine ugrabimo bar po nekoliko dana sa snegom.

Mi koji živimo u Sremskim Karlovcima imamo sreću da imamo gde da se sankamo. Ima puno brda i sneg se duže zadržava nego u Novom Sadu.

Ono što je nama uvek zanimljivo, pored naravno sankanja je i pešačenje i grudvanje. Na žalost, postoje i mnogi roditelji koji se boje zime i prehlade pa radije provode vreme u kući. Svoje strahove i lenjost za sport i fizičku aktivnost prenose i na decu. Takvi roditelji ne daju deci da trče po snegu, pokvase se, malo se smrznu. Za kotrljanje po snegu misle da je opasno, a ovakvi roditelji i deca zimu provode ispred TV-a i kompjutera. ”To je mnogo bezbednije”, misle oni. ”Hladno je napolju i bolje je da deca ostanu u toploj kući da se ne prehlade.”

Srećom po nas, u Karlovcima nema puno takvih roditelja. Kada padne sneg, sva deca trče napolje da se sankaju i uživaju. Neka od najboljih mesta za sankanje u Karlovcima su Dvorska bašta zatim brdo Kalvarija pored Kapele Mira i ulice na Doki.

Oni koji ne vole da se puno sankaju – oni prave sneška. Svake godine može se videti sve zanimljiviji i lepši Sneško Belić. Deca i roditelji postaju sve kreativniji. Evo nekih primera.

Zima u Sremskim Karlovcima Zima u Sremskim Karlovcima

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nadamo se da ćete (ukoliko ne živite u Sremskim Karlovcima) doći jednom prilikom ovde. Zimu u Sremskim Karlovcima možete provesti tako što ćete uživati u prorodi, pešačenju, vožnji bicikla, odlasku na Frušku Goru… Tu su i brojne znamenitosti u Karlovcima.

Zima u Sremskim Karlovcima je prelepa. Tokom zime nemamo puno turista u Sremskim Karlovcima. Nadamo se da će se to promeniti.

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.

One Comment

  1. Danijela January 11, 2019 at 6:48 pm

    Bravo za angažovanu i nesebičnu Dejanu.

Comments are closed.