/, O atletici/Kako lepo iskoristiti slobodno vreme?

Kako lepo iskoristiti slobodno vreme?

By | 2019-04-02T12:45:05+00:00 October 29th, 2017|Blog, O atletici|Comments Off on Kako lepo iskoristiti slobodno vreme?
Idite prečicama :)

Idite prečicama 🙂

Ukoliko ste roditelj i želite da nađete način da lepo i kvalitetno provedete vreme sa decom, predlažemo da pročitate ovaj post. Naš odgovor je da povedete porodicu na pešačenje. Da, potreban vam je ranac, malo rezervne odeće, hrana, voda,  kišobran (ili suncobran) ako vreme nije savršeno i to je to. Pronađite neko lepo mesto, daleko od grada i uživajte u prirodi.

 

Nemojte dozvoliti sebi da budete lenji ili svojoj deci da nalaze razne izgovore (umorio sam se, vruće mi je, hladno mi je, teško mi je da se penjem uzbrdo…) Pa hajde, kada ste poslednji put bili na pešačenju? Mislimo na pravo pešačenje, u prirodi, sa rancevima (ne u šoping centru).  🙂 🙂

Možda Vam je obično pešačenje dosadno, evo nekih ideja kako da pešačenje učitite zanimljivijim:

 

1. Idite prečicama – preko brda, preko reke, nekim neuobičajenim putem. Bićete iznenađeni šta sve možete otkriti usput, novi potok, vodopad, stenu, neku životinju… Biće malo teško ići uzbrdo, nizbrdo, kroz žbunje ili klizav teren… Uživaćete sa Vašom decom ili prijateljima.

 

2. Organizujte potragu za blagom – kupite mali kovčeg, naputite ga slatkišima, ili kupite one slatke čokoladne okrugle zlatnike i stavite ih u mali kovčeg ili kutiju. Zatim ga dobro sakrijte, u neki žbun ili u zemlju ili tako nešto slično. Onda možete napraviti malu mapu za Vašu decu ili prijatelje, a zatim gledajte kako se snalaze. Ovo će takođe biti i odlična prilika da naučite decu kako da se orijentišu u prirodi i kako da se snađu i budu strpljivi u potrazi sve dok ne nađu ,,blago”.

 

3. Organizujte takmičenje u malim timovima, na primer – ko će pre naći 5 jestivih stvari u prirodi. Zabavljajte se i uživajte u potrazi.

 

4. Možete napraviti kućicu za ptice ili veverice i pored kućice staviti malo hrane.  Veverice će se naročito obradovati lešnicima. Tako ćete učiniti nešto lepo za životinje. Kada sledeći put dođete možda vidite nove životinje drugare.

 

Uživajte i zabavite se.

Pročitajte još i :

Kako motivisati dete da se bavi atletikom? Edit

Kako motivisati dete da se bavi atletikom?

 

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.