/, O atletici/Koje patike za trčanje su najbolje?

Koje patike za trčanje su najbolje?

By | 2018-05-16T12:12:26+00:00 February 28th, 2017|Blog, O atletici|2 Comments

Dobre patike za trčanje od dole treba da izgledaju ovako nekako – ne treba da imaju ravnu petu.

 

Ukoliko Vama ili Vašem detetu trebaju nove patike za trčanje evo jednog korisnog teksta. Ovde su navedene neke osnovne karakteristike dobrih patika za trčanje – kako izgledaju, kakav treba da bude đon, da li trebaju da budu mekane ili ne, koliko koštaju dobre patike za trčanje… Ovaj tekst je samo moje mišljenje, na osnovu velikog broja patika koje sam ja do sada kupila.

 

 

Koliko koštaju dobre patike za trčanje?

Zavisi od marke patika. Oko 5500 dinara, misli se na cenu patika za odrasle. Kvalitetne patike za trčanje treba da imaju mekanu unutrašnjost (nešto kao pena), kako bi stopalu bilo udobno. Na slici možete videti patike koje su koštale oko 5000 dinara, sa mekanom unutrašnjošću.

Da, mislim da kvalitet patika zavisi od cene. Jeftine patike imaju tanak đon, brzo postanu iznošene i brzo gube oblik.

 

Kako izgledaju dobre patike za trčanje?

gel patike

 

Na patikama obično piše running. Patike za trčanje imaju debeo đon, oko 2cm, a peta je malo podignuta. Obično kvalitetne patike za trčanje imaju ispod pete neku gumu ili gel u samom đonu, odnosno nešto što pomaže da trčanje bude udobnije, nešto što apsorbuje udarce.

Patike za trčanje su lako savitljive, mekane, fleksibilne.

 

Najkvalitetnije patike za trčanje, prema mom mišljenju, ispod pete imaju specijalan gel, kao na primer asics patike.

 

 

Dobre patike za trčanje za decu?

Isto je kao i sa patikama za odrasle. Na patikama obično piše running.

Patike za trčanje za decu treba da budu mekane, platnene, kako bi stopalo moglo da ,,diše”, lako savitljive i da imaju deblji đon, i malo podignutu petu.

Najkvalitetnije patike za trčanje za decu imaju u sebi gel, ispod pete, kao na primer asics patike.

Dobre patike za trčanje za decu

Dobre patike za trčanje za decu

Patike za trčanje za decu ne treba da budu suviše prostrane jer dete u njima se neće osećati udobno, a neće moći ni da trči lepo.

 

Nadam se da Vam je ovaj tekst malo pomogao 🙂

 

Pročitajte još: 

Zašto atletiku zovu kraljica sportova?

 

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Rođena 1990. u Novom Sadu. Diplomirani inženjer preduzetničkog menadžmenta (FTN u Novom Sadu), a trenutno završava studije na Fakultetu za sport i turizam “Tims” u Novom Sadu (profesor sporta i fizičkog vaspitanja, trener atletike). Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Dejana se od 2018-e godine takmiči za ovaj klub, a pre toga takmičila se za Atletski klub ”Vojvodina”, gde i dalje trenira. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.

2 Comments

  1. Bablofil March 15, 2017 at 9:04 pm

    Thanks, great article.

    • Dejana Vranješ April 23, 2018 at 1:43 pm

      Thanks

Comments are closed.