/, O atletici/Za nove roditelje i decu

Za nove roditelje i decu

By | 2024-01-13T19:37:32+00:00 August 20th, 2023|Blog, O atletici|Comments Off on Za nove roditelje i decu

Hvala Vam na interesovanju za naš klub.

 

1. Licencu kluba za 2024. godinu i licencu trenera možete naći ovde na linku: http://www.esatletiks.rs/about-us/

 

2. Plan i program rada sa decom ukratko možete videti ovde:

najmlađa grupa: http://www.esatletiks.rs/godisnji-program-za-skolice-sporta/

srednja grupa: http://www.esatletiks.rs/godisnji-program-skole-sporta-i-atletike-za-decu-8-11-godina/

najstarija grupa: http://www.esatletiks.rs/najstariji/

 

3. Cenahttp://www.esatletiks.rs/placanje/

 

4. Možete platiti u kešu pre ili posle treninga i tada dobijate priznanicu, a možete i preko računa. Članarina se plaća do 20-og u tekućem mesecu.

 

5. Važno je da znate: CEO IZNOS članarine se plaća za svaki mesec, bez obzira na broj dolazaka. Samo ako se najavi izostanak deteta pre nego što je mesec počeo, dakle PRE nego što je mesec počeo (putovanje, bolest, odmor…) onda se ne plaća za taj mesec ili za te mesece. Trebate poslati email treneru ili poruku na Viber. Nije dovoljno reći usmeno, već se mora poslati email ili poruka, kako bi to bilo i dokumentovano.

 

6. Oprema? Sportska odeća i patike. Flaša vode i peškir. Za salu moraju biti čiste patike, inače će deca trenirati u čarapama.

 

7. Koje su najbolje patike za atletiku i trčanje? Mekane patike, koje imaju petu malo podignutu. Bolje su patike koje imaju pertle, jer se čičak traka kod dečijih patika veoma brzo istroši i patike onda ne drže čvrsto zglob. Zašto patike ne smeju da imaju ravan đon? Možete saznati ovde na linku: http://www.esatletiks.rs/o-atletici/koje-patike-za-trcanje-su-najbolje/

 

8. Takmičenja? Saznajte više ovdehttp://www.esatletiks.rs/takmicenja-2/

Za decu 8-15 godina postoje razna takmičenja, pojedinačna i timska, mala klupska takmičenja a isto tako i odlasci na veća takmičenja u druge gradove. Postoje razne discipline.

Deca iz najmlađe grupe  (4-7 godina) ne učestvuju na takmičenjima. Tek kada krenu u Osnovnu školu i nauče da čitaju, pišu i da gledaju na sat i imaju osećaj za vreme. Za decu iz najmlađe grupe biće organizovana mala, klupska takmičenja. Na primer Survivor (preživljavanje), Novogodišnje takmičenje, kros, takmičenja u timovima u dečijoj atletici, potrage za blagom…

 

9. Deca uvek u rancu treba da imaju kabanicu ili šuškavac u slučaju da iznenada padne kiša.

 

10. Izveštaj o radu kluba i rezultate tokom 2022. godine možete videti ovde: http://www.esatletiks.rs/blog/izvestaj-i-rezultati-kluba-za-2022-godinu/

 

11. Lekarski pregled – treba da se uradi što pre, više detalja ovde: http://www.esatletiks.rs/sportski-lekarski-pregled/

 

12. Molimo roditelje da ne prekidaju trening, da ne daju uputstva detetu ili se ubacuju u trening. Trener vodi trening. Razgovor sa roditeljima je van treninga.

 

13. Ako se pitate kako Vi kao roditelj možete da utičete na svoje dete da bude što bolje u sportu, kako da ga motivišete, ohrabrite, … predlažemo Vam da pročitate ovaj priručnik za roditelje, kliknite na link ispod

prirucnik za roditelje

 

14. Ako želite da pratite rad kluba, rezultate takmičenja, predlažemo Vam da pratite Facebook  i Instagram stranu kluba. Ovo su linkovi

https://www.facebook.com/people/Atletski-Klub-Es-Atletiks-Sremski-Karlovci/100064053731435/

https://www.instagram.com/atletskiklubsremskikarlovci/?hl=sr

https://www.instagram.com/skolasportasremski/?hl=sr

 

15. Sportisti su odgovorni za čuvanje svojih ličnih stvari. Ni naš klub a ni trener nisu odgovorni za čuvanje stvari, već samo za decu.

 

16. Molimo Vas da ne zovete trenera telefonom zbog sitnica. Molimo Vas da ne zovete trenera telefonom i ne pišete poruke za stvari male vrednosti koje sportisti zaborave – flaše, helanke, odeća… Trener neće odgovarati na takve poruke. Sportisti sami treba da vode računa o svojim stvarima.

 

17. Sportisti su preko Osnovne škole i vrtića osigurani osiguranjem koje pokriva i nezgode koje se mogu javiti i van škole ili vrtića. Preporučujemo Vam da tu polisu osiguranja koju ste platili u školi ili vrtiću kopirate za sebe, ukoliko se ne daj Bože desi neka povreda za vreme treninga. Sportisti srednjoškolci osigurani su preko sportskog saveza naše opštine.

About the Author:

Dejana je atletičarka kluba, osnivač kluba i trener. Diplomirani je profesor sporta i fizičkog vaspitanja (usmerenje trener atletike) i diplomirani je inženjer preduzetničkog menadžmenta. Odustala je od ideje da se bavi menažmentom jer joj se nije sviđao taj posao i odlučila da se bavi sportom i sportskom animacijom. Poseduje osnovnu licencu Atletskog saveza Srbije za rad u atletici broj 1/266. Dejana je autor bloga na ovom sajtu. Atletikom se bavi od malena, disciplina trčanje na srednje pruge. Značajniji rezultati: III mesto na 1500m na prvenstvu Srbije u Novom Sadu 2016; III mesto na prvenstvu Srbije na 10.000m na stazi u Sr. Mitrovici 2017; III mesto na prvenstvu Srbije u dvorani na 800m, Beograd 2017; 4. mesto na 3000m na prvenstvu Srbije u Kruševcu 2017. godine. Vaše ideje i komentari za websajt i blog su dobrodošli.